Weekblad deGouda digitaal

Mozaïek Wonen koopt veertien woningen voor sociale verhuur

Gouda – Woningcorporatie Mozaïek Wonen koopt veertien in aanbouw zijnde koopappartementen en gaat deze als sociale woningen verhuren. De appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject in het centrum van de wijk Korte Akkeren in Gouda.

Vink Ontwikkeling B.V realiseert hier een buurtservicecentrum, twaalf eengezinswoningen en achttien appartementen, waarvan vier koopappartementen. Het buurtservicecentrum is al eigendom van Mozaïek Wonen en wordt verhuurd aan de gemeente Gouda. De appartementen worden gerealiseerd aan de Walvisstraat en worden naar verwachting in het najaar van 2016 opgeleverd. Belangstellenden kunnen kijken op de website van Mozaïek Wonen en Hart van Korte Akkeren.

Betaalbare huurwoningen

De nieuwe driekamerappartementen zijn geschikt voor jong en oud. Ron de Haas, interim directeur-bestuurder: “Door het toevoegen van de appartementen aan ons woningbezit, zorgen we voor meer doorstroming op de woningmarkt en verhogen we de kans van slagen voor een brede groep mensen die zoeken naar een betaalbare en energiezuinige huurwoning.”

Wijkontwikkeling Korte Akkeren

Mozaïek Wonen is samen met de gemeente Gouda en Woonpartners Midden-Holland al geruime tijd actief in de wijk Korte Akkeren. In het kader van de Wijkontwikkeling Korte Akkeren zijn al verschillende projecten afgerond. Zoals het gezondheidscentrum in de Sacramentskerk, de woningen aan Westerkade, Snoystraat en de Erasmusstraat. De nieuwbouw van Hart van Korte Akkeren is een mooie aanvulling op deze projecten.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl