Weekblad deGouda digitaal

Mozaïek Wonen verkoopt pand aan Nieuwehaven

Gouda – Woningcorporatie Mozaïek Wonen heeft vrijdag 14 oktober het pand aan de Nieuwehaven 308-310-312 verkocht. Het ontwikkelen van dit soort locaties is geen taak meer voor Mozaïek Wonen. De koper, de familie Heijstraten, gaat een deel van het pand voor zichzelf inrichten als woon- en werkatelier en de overige ruimtes verhuren aan maatschappelijke of semi-commerciële organisaties.

Het pand is in 2008 door Mozaïek Wonen gekocht van de gemeente Gouda als herontwikkelingslocatie. Door gewijzigde regelgeving in de nieuwe Woningwet van 2015 is het voor Mozaïek Wonen volkshuisvestelijk niet meer verantwoord in het pand te investeren. Deze wet vraagt woningcorporaties te zorgen voor voldoende goede betaalbare  huurwoningen. Dat is wat Mozaïek Wonen doet en dus is het ontwikkelen van dit soort locaties voor haar geen taak meer.

Op dit moment is een aantal ruimtes al verhuurd en in gebruik bij een aantal maatschappelijk en semi-commerciële huurders. De familie Heijstraten gaat met hen in gesprek over de toekomst; voortzetting of andere mogelijkheden. De kopers zijn volgens Mozaïek Wonen positief betrokken binnenstadbewoners van de gemeente Gouda en verbonden aan burgerinitiatieven als Pauze Landschap en GOUDasfalt.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl