Weekblad deGouda digitaal

Museum Gouda in de prijzen bij BankGiro Loterij

#Gouda – Museum Gouda is in de prijzen gevallen van de BankGiro Loterij. Het plan “Museum Gouda Gastvrij” is in goede aarde gevallen. ‘Museum Gouda staat bij de BankGiro Loterij bekend als innovatief en ondernemend. Bovendien heeft Museum Gouda de zware bezuinigingen knap overleefd en is de continuïteit gewaarborgd’, aldus een persbericht.
Eerst kwam het Catharina Gilde al over de brug voor de uitvoering van het plan “Museum Gouda Gastvrij”. Voor de BankGiro Loterij was dat het bewijs dat het bedrijfsleven in de regio vertrouwen heeft in de koers van Museum Gouda. Opgeteld is er nu een bedrag van € 265.000,- beschikbaar voor de uitvoering van de plannen. De uitvoering zal plaatsvinden in twee etappes. Eerst wordt direct na afloop van de Fantin-Latour tentoonstelling de garderobe, de toiletten en de ontvangstruimte voor groepen opgeknapt. Speciaal voor bezoekers die te slecht ter been zijn om de bovenverdieping te bezoeken, laat Museum Gouda een film maken over het aanbod op die verdieping. Die film kan op verzoek gedraaid worden in de filmzaal van het museum.

Na de Rembrandt in Zwart-Wit tentoonstelling wordt de balie Achter de Kerk gemoderniseerd: lichter, royaler, gastvrijer. Ook worden de teksten in de Gasthuiskapel toegankelijker gemaakt. Museum Gouda doet er alles aan om de bezoekers hoffelijk en gastvrij te ontvangen. Met behulp van de middelen van het Catharina Gilde en de BankGiro Loterij kan het ideaal in 2014 dichterbij worden gebracht. Uit blijdschap over de toekenning van de donatie, zet Museum Gouda de bloemetjes buiten met de aanschaf van het schilderij “Zelf geplukt” van de hand van Carla Rodenberg.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl