Weekblad deGouda digitaal

Veel muziek in Gouda tijdens vijftigste verjaardag van de Koning

Gouda – Het Oranjeconcert dat traditiegetrouw op Koningsdag wordt gegeven in de Sint-Janskerk, krijgt een speciaal tintje, vanwege de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander.

De organisatie van dit concert is in handen van OranjeComité Gouda in samenwerking met Kunstpuntgouda. Het concert begint om 11.30 uur, duurt een uur en is gratis te bezoeken. Elk jaar is het voor het OranjeComité een uitdaging om zowel jong als ouder publiek aan te spreken. Gekozen is voor een optreden van de Stedelijke Harmonie Caecilia, onder leiding van Patrick de Heus en pop- en jazzkoor Flexible Sound, onder leiding van Paul-Chris van Strien.

Bijzonder tintje
De vijftigste verjaardag van de Koning vraagt natuurlijk om een bijzonder tintje en daarom staat het ‘Lied voor de Koning’ van Coot van Doesburgh centraal. Het is speciaal voor deze dag geschreven. “Daarnaast mag natuurlijk het Wilhelmus niet ontbreken en er zijn covers van onder meer Marco Borsato en Nick & Simon te horen. Als klap op de vuurpijl zullen de twee ensembles samen een nummer zingen van Caro Emerald”, zegt Maaike Gerlsma, coördinator van het Oranjeconcert.

Na het concert in de Sint -Janskerk is er voor muziekliefhebbers nog veel meer muziek en cultuur te beleven in Gouda. Op de Markt zijn bijvoorbeeld singer-songwriters en andere (lokale) bandjes te horen.

Programma

09.30 uur  Carillon bespeling Sint-Janskerk

10.00 uur  – Aubade aan de voorkant van het Stadhuys. Wilhelmus en hijsen van de vlag (scouting). Begeleiding en optreden door De Pionier.

10.20-10.45 uur – Start Kleurwedstrijd. Kinderen krijgen (in samenwerking met Brede School Gouda) een Koningsdag kleurplaat uitgereikt en daarbij een Oranje Ballon (Let op: biologisch afbreekbaar en gevuld met normale lucht, dus stijgt niet op).

11.30–12.30 uur – Oranjeconcert in de Sint-Janskerk.

11.00–18.00 uur – Activiteiten op de Markt: Kinderkermis, Rollende Keukens, Scouting-spelletjes onder leiding van Scouting Jan van Hoof, Springkussens, Playstation competitie.

11.30 en 13.00 uur – Op de ster voor Stadhuys wordt de kindertheatervoorstelling: ‘De Brief voor de Koning’ opgevoerd (twee voorstellingen)

11.00-18.00 uur – Muzikaal programma, verzorgd door Kunstpunt Gouda.

Bij de ‘rollende keukens’ is een afwisselende programmering van singer-songwriters en bandjes. Uitsmijter aan het einde van de middag is de groep BounZe.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl