Weekblad deGouda digitaal

Naam IJsselhof weer terug op muur begraafplaats

Gouda – De naam IJsselhof is weer terug op de muur die toegang geeft tot de begraafplaats in Gouda langs de Hollandsche IJssel. Yarden Uitvaartorganisatie heeft op vrijdag 5 oktober een replica aangebracht van de oorspronkelijke belettering die in oktober 2016 werd ontvreemd.

De nieuwe aanduiding ‘yardenhuis Gouwestreek’ op de muur van begraafplaats IJsselhof leidde tot onrust bij veel Gouwenaars. In goed overleg met de gemeente heeft Yarden de naam IJsselhof teruggebracht op de muur, ook omdat deze verbonden is met de monumentale status van de muur.

Duidelijkheid Locatiemanager Martin Vijverberg: “Wij zijn ons bewust van de emotionele waarde van de naam IJsselhof en betreuren de onrust die in de afgelopen tijd is ontstaan. De gemeente Gouda en Yarden hebben hetzelfde doel: zorgen voor een duidelijke en herkenbare uitstraling van de locatie. De naam IJsselhof is nu in oude glorie hersteld. Van een naamswijziging van de begraafplaats is overigens nooit sprake geweest. Deze heette en heet nog steeds Begraafplaats IJsselhof.”

yardenhuis Gouwestreek

De naam yardenhuis Gouwestreek blijft Yarden gebruiken voor het crematorium en de aanwezige gebouwen. Deze naam is gekozen vanwege het multifunctionele karakter van de locatie. Behalve crematies worden er ook herinneringsbijeenkomsten, concerten en lezingen georganiseerd. De gemeente is destijds akkoord gegaan met deze naamswijziging met behoud van de naam IJsselhof voor de begraafplaats.

Open Huis op zaterdag 6 oktober

Belangstellenden kunnen de nieuwe belettering bekijken tijdens het Open Huis van yardenhuis Gouwestreek op zaterdag 6 oktober tussen 15.00 en 18.00 uur. Bezoekers kunnen kennismaken met de medewerkers en de locatie van binnen en buiten bekijken. Zij kunnen zich laten inspireren door de vele mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid. Er is live muziek en een hapje en drankje in het restaurant met terras aan de Hollandsche IJssel. Ook kan er kijkje worden genomen in een rouwauto, in een authentieke rouwkoets, in de uitvaartbus, of in de technische ruimte van het crematiegebouw. Adres: Goejanverwelledijk 6, 2806 NZ Gouda. Voor meer informatie: zie www.yarden.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl