Weekblad deGouda digitaal

Nationale Museumweek in Museum Gouda

Gouda – In vervolg op het populaire Museumweekend is er nu de Nationale Museumweek. Deze week begint op zaterdag 16 april en duurt tot en met zondag 24 april. Het thema is net als vorig jaar ‘Ons échte goud. Dichterbij dan je denkt!’ In Museum Gouda worden in het kader van de van de Museumweek op 16 april twee Erasmus-activiteiten gehouden.

Om te beginnen is er een sketchcrawl. Dat is tekenen op locatie, voor iedereen die van tekenen en schetsen houdt. Deze negentiende editie van Sketchcrawl Gouda staat in het teken van Erasmus. Neem je eigen tekenspullen mee en ga aan de slag in het museum of de museumtuin. Onder leiding van: Monique en Loes van Sketchcrawl Gouda. Zie ook: www.sketchcrawl.nl Deze activiteit vindt plaats op 16 april 2016 van 12.00 tot 16.30 uur. Deelname aan de Sketchcrawl is gratis op vertoon van een schetsboek.

Rondleiding Doktertje spelen

Honderd jaar geleden sloot het Catharina Gasthuis zijn deuren als ziekenhuis. Sinds ongeveer 1350 had het als zodanig dienstgedaan. Maar hoe zat dat vroeger met ‘die vinger aan de pols’ en hoe was het achter de deuren van Medisch Centrum West? Op zaterdag 16 april 11.30 uur kan men er meer over horen tijdens de rondleiding ‘Doktertje spelen’. Een rondleiding over ziek zijn en misschien beter worden. Aanmelden kan via rondleidingen@museumgouda.nl. De rondleiding kost € 3,- naast de reguliere museumentree.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl