Weekblad deGouda digitaal

Nederhoff één van de oudste Goudse bedrijven op Goudse Poort

Gouda – Kraanbedrijf Nederhoff is één van de oudste Goudse bedrijven op Goudse Poort. Ron Nederhoff is de zoon van grondlegger Nederhoff sr. die het bedrijf startte op 1 mei 1949 met de verhuur van een gedeeltelijk zelfgemaakte kraan op een oude dumptruck. Sinds 1987 is Ron Nederhoff samen met zijn drie broers eigenaar van Kraanbedrijf Nederhoff.

“In de beginjaren bestonden de werkzaamheden hoofdzakelijk uit het lossen van schepen. Dat gebeurde tot die tijd namelijk nog met de hand. Via grondwerk, heiwerkzaamheden (zowel palen als damwanden) en bergingswerk verschoof de belangrijkste activiteit langzamerhand naar hijswerk, met name voor de bouwsector”, aldus Ron Nederhoff. “In 1986 verhuisde Kraanbedrijf Nederhoff naar de huidige vestiging op het bedrijventerrein Goudse Poort. Hier beschikken wij over onder meer diverse werkplaatsen en stalling voor ons materieel. De ligging aan het knooppunt Gouwe, waar de A12 en A20 bij elkaar komen, wordt gezien als een sterk punt van het bedrijventerrein.”

Transport
“Als aanvulling op de kraanverhuur ontwikkelde zich vanaf 1951 de afdeling transport. In een later stadium is daar de verhuur van heftrucks, hoogwerkers, rijplaten en draglineschotten bijgekomen. Naast kraanverhuur en transport voeren wij tevens complete hijs- en transportprojecten uit.”Op het terrein van dit bedrijf is in 1995 nog een derde hal gebouwd en in 2001 is het kantoorpand verder uitgebreid.

nederhoff

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook