Weekblad deGouda digitaal

Nederlandse waterpolodames spelen opnieuw gelijk tegen Italië

Gouda – Het Nederlandse dames waterpoloteam heeft woensdag de derde wedstrijd van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Gouda opnieuw met 8-8 gelijkgespeeld: woensdag 8-8 (3-1, 2-3, 1-2, 2-2), ditmaal tegen Italië. 

Het begin van de wedstrijd was voor Italië, al was het Nederland die door aanvoerster Yasemin Smit op voorsprong werd gezet. Niet kort daarna kwam Italië gelijk door de 1-1 te scoren. In de tweede periode had Nederland veel kansen die door de Italiaanse doelman werden gepareerd. Italië kwam snel langszij door de 4-3 vanuit een snelle omschakeling te scoren.

De derde periode kreeg Nederland veel kansen, waaruit de 4-6 kwam door Gouwenaar Sabrina van der Sloot. Italië kwam gevaarlijk terug door op 8-7 te komen, Nederland kwam vier minuten voor tijd nog op gelijke hoogte door Dagmar Genee, 8-8.

Nederland eindigde de derde wedstrijd net als dinsdag met een gelijkspel, het was een open duel met veel kansen voor beide ploegen. Nederland had veel moeite met het gemene en felle spel van de Italiaanse dames. Vandaag staat Duitsland programma voor de Oranje dames.

Voorbeschouwing met Arno Havenga (Nederland – Duitsland):

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl