Weekblad deGouda digitaal

Nelson Mandela Centrum daagt leerlingen Antoniuscollege uit

Gouda – Leerlingen van het Antoniuscollege onderzochten in het kader van het vak Brede Maatschappelijke Oriëntatie welke activiteiten jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar in het Nelson Mandela Centrum zouden willen zien. Op 12 maart presenteren de leerlingen tussen 13.30 en 14.30 uur hun plannen in de aula van het Antoniuscollege aan de Jonh Mottstraat. 

De vraag kwam van het Nelson Mandela Centrum: medewerkers van Kwadraad riepen de hulp in van leerlingen, om het aanbod van activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar uit te breiden. Wat spreekt aan? Waar worden jonge mensen enthousiast van? Wat is daarvoor nodig? En hoe kan dit verwezenlijkt worden? Allemaal vragen die voorgelegd werden aan de leerlingen van het Antoniuscollege.

Onderzoek in de wijk
Voorafgaand aan het bedenken van spiksplinternieuwe activiteiten in de wijk deden de leerlingen al onderzoek naar de wijk: hoe ervaren buurtbewoners die? Wat vinden bewoners van het activiteitenaanbod voor jongeren? Ook vonden er gesprekken plaats met de wijkagent, medewerkers van het ontmoetingscentrum en ontwierpen de leerlingen een sociale kaart van Oosterwei, waarop ze in beeld brachten welke voorzieningen in de wijk aanwezig zijn.

Alvast een tipje van de sluier? Enkele leerlingen hopen dat lasergamen tot het aanbod gaat behoren van het Nelson Mandela Centrum, andere groepjes denken dat koken populair zal zijn, maar een heuse escape room in de wijk en dansen, zingen en feesten behoren ook tot de opties.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl