Weekblad deGouda digitaal

Nieuw in Museum Gouda: familietour met schutter Hendrick en tentoonstelling Stip op de horizon

Gouda – Sinds 1 juli is een groot gedeelte van de coronamaatregelen versoepeld. Goed nieuws, want Museum Gouda kan nu weer zonder reservering worden bezocht. Daarnaast is het museum vanaf 14 juli weer de reguliere tijden geopend: van 11:00 tot 17:00 uur. En daar houdt het goede nieuws niet op. Vanaf nu kunnen onze bezoekers, van groot tot klein, meedoen aan een nieuwe familietour met schutter Hendricken vanaf 18 juli de tentoonstelling Stip op de horizon bezoeken. En wie Stilleven nog niet heeft gezien, heeft geluk: de tentoonstelling is verlengd. 

Op pad met schutter Hendrick
Vanaf half juli kun je in Museum Gouda een spiksplinternieuwe familietour doen op je mobiel! De tour is heel leuk voor kinderen vanaf circa 7 jaar. Schutter Hendrick neemt je mee op pad en aan de hand van filmpjes en opdrachten kun je samen het museum op een actieve manier ontdekken. Zo leer je bijvoorbeeld meer over de geschiedenis en ontwikkeling van Gouda in de stadsmaquettezaal, die nu nog leuker en interactiever is geworden met de nieuwe maquetteviewer. Aan het einde van de tour nemen de kinderen bovendien een leuk aandenken mee naar huis.

Stip op de horizon
Een stip en een streep, daar begon het enige tijd geleden allemaal mee. De rest mocht je zelf creatief invullen. Dat is het idee achter Stip op de horizon dat Museum Gouda tijdens de lockdown lanceerde. Het museum nodigde mensen uit om een kunstwerk te maken, om zo samen een positieve en creatieve ‘stip op de horizon’ te zetten. In twee maanden tijd maakten bijna 500 kunstenaars een kunstwerk. Onder hen veel Gouwenaren en leerlingen van scholengemeenschap De Goudse Waarden. De ‘stippen’ verbeelden de tijd van de lockdown en kijken vooruit naar een leven na de coronacrisis. Van alle kunstwerken is een groot groepskunstwerk en tentoonstelling gemaakt. Deze is vanaf zaterdag 18 juli te bewonderen in Museum Gouda.

Stilleven
Dat het stilleven allerminst een saai genre is bewijst Museum Gouda met de tentoonstelling Stilleven. Het resulteerde al in vele lovende kritieken in lokale en landelijke media. De tentoonstelling is nu verlengd tot en met 28 februari 2021!  Ook Cold Case Gouda en Buiten Schilderen zijn deze zomer nog te bezoeken in het museum.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl