Weekblad deGouda digitaal

Nieuw onderkomen voor Praktijkonderwijs De Goudse Waarden

Gouda – Wethouder Daphne Bergman opent donderdag 4 februari de nieuwe afdeling van Praktijkonderwijs bij De Goudse Waarden.

De negentig leerlingen die hier hun onderwijs volgen,  komen nu binnen via een eigen schoolplein en een eigen ingang. Op het schoolplein staat een pannakooi waar de leerlingen in de pauze kunnen voetballen, er is een tafeltennistafel en er zijn zitbankjes. De inrichting en het meubilair geven volgens de school een rustige en vriendelijke indruk. De leerlingen voelen zich ‘thuis’ in Woonhuis, winkel, keuken en andere lokalen.

Leren binnen het Praktijkonderwijs

Leerlingen worden zodanig opgeleid dat ze na de opleiding zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren, wonen en werken in de maatschappij. Iedere leerling heeft zijn of haar eigen ontwikkelroute. Een leerling kan uiteindelijk doorstromen naar lwoo, mbo-niveau-1 of een branchegerichte opleiding. Voor leerlingen die na uitstroom in het eerste jaar vastlopen biedt De Goudse Waarden gedurende twee jaar nazorg met behulp van jobcoaches.Praktijkonderwijs is professioneel onderwijs voor leerlingen van 12 tot en met 18 jaar met een IQ tussen de 55 en de 80. (foto CSG De Goudse Waarden)

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl