Weekblad deGouda digitaal

Nieuw seizoen Groenhovenbad start met nieuwe activiteiten

Na de zomervakantie, vanaf 2 september, start SPORT•GOUDA met het nieuwe zwemseizoen in het Groenhovenbad. Naast de bestaande activiteiten zoals baantjes zwemmen, recreatief zwemmen, zwemlessen, aqua joggen en multiswim, staan nieuwe beweegmomenten voor nieuwe doelgroepen op het programma. Met Lunchzwemmen van maandag tot en met vrijdag en Zwanger & Fit op de woensdag wil SPORT•GOUDA in het Groenhovenbad een nog breder aanbod creëren voor mensen uit Gouda die willen bewegen in het water. Daarnaast zal er medio september gekeken worden naar mogelijkheden voor het snelle baan zwemmen.

Zwanger & Fit

De doelgroep zwangere vrouwen krijgt (weer) haar eigen moment op de woensdag van 10.45-11.30 uur in het Groenhovenbad. Zwanger & Fit is een welkome aanvulling op zwangerschapsgymnastiek of zwangerschapsyoga voor alle vrouwen die in verwachting zijn. Om in conditie te blijven is bewegen tijdens de zwangerschap belangrijk. Zwemmen is één van de weinige vormen van bewegen die vrouwen gedurende de gehele zwangerschap kunnen blijven beoefenen. In het Groenhovenbad bieden de professionele instructrices van SPORT•GOUDA de doelgroep in warm water ontspanningsoefeningen aan en werken tegelijkertijd aan fitheid en conditie. Ook gezelligheid staat op het menu. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan men na afloop zwangerschaps- en baby tips met elkaar uitwisselen.

Lunchzwemmen
Voor iedereen die zijn of haar lunchpauze sportief wil besteden, of zwemmen midden op de dag gewoon fijner vindt, is er vanaf 2 september Lunchzwemmen in het Groenhovenbad.

Zwemmen is een sport voor alle leeftijden en in het Groenhovenbad kan men al op verschillende momenten van de dag heerlijk baantjes trekken. Vanaf 2 september dus ook tussen de middag, elke week van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00-14.00 uur.

Na een actieve en ontspannende lunchpauze kan men weer fris en fit verder met de dag.

Ideaal dus voor wie in Gouda woont of werkt! Optioneel kan voor of na het zwemmen een heerlijk broodje gezond (niet inclusief) worden besteld.

Ook voor werkgevers is Lunchzwemmen interessant. Want welke werkgever is nou geen voorstander van bewegen in de pauze? Even ontspannen en daarna weer fris aan het werk doet iedereen goed. Met de speciale bedrijfstarieven kunnen bedrijven een 15 badenkaart Lunchzwemmen voordeliger aanschaffen. Als dat geen fijne secundaire arbeidvoorwaarden zijn.

Snelle zwemmers in de Tobbe

De snelheden tussen zwemmers, tijdens het banen zwemmen in dezelfde baan, kan nog wel eens verschillen. Daarom wordt medio september het banen zwemmen in het Groenhovenbad nader bekeken om zwemmers met een verschillend tempo nog beter te kunnen bedienen. Het Groenhovenbad gaat hiervoor een aantal ‘verkeersregels’ voor in het bad opstellen. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan: verschillende banen voor verschillende snelheden, een ‘fast lane’ en etiquette regels voor banen zwemmen.

Informatie rondom alle activiteiten in het Groenhovenbad en de vernieuwde openingstijden en tarieven per 2 september kunt u vinden op www.sportpuntgouda.nl.

Algemene informatie Zwanger & Fit en Lunchzwemmen vanaf 2 september 2019

Zwanger & Fit

Wanneer:        Woensdag 10.45-11.30 uur*

Kosten**:         Losse les                                              € 6,65

10 baden kaart (1 jaar geldig)          € 59,80

25 badenkaart (1 jaar geldig)           € 132,85

**Kosten inclusief een kopje koffie of thee aansluitend aan het Zwanger & Fit zwemmen

Lunchzwemmen

Wanneer:        Maandag t/m vrijdag 12.00-14.00 uur*

Kosten:            Los bad                                               € 4,60

15 badenkaart lunchzwemmen        € 55,00

                        (1 jaar geldig)

* Met uitzondering van de schoolvakanties

Voor bedrijfstarieven neem contact op via info@sportpuntgouda.nl.

Vooraf inschrijven of aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl