Weekblad deGouda digitaal

Nieuw traject ondernemen vanuit de bijstand gestart

Gouda – Vandaag is in het Huis van de Stad het nieuwe ondernemerstraject DTO (Deeltijd Ondernemen) gestart. Een groep van zo´n 15 nieuwe mensen was aanwezig om alle ins en outs te horen over ondernemen vanuit de bijstand. Ook waren er enkele deelnemers uit het vorige traject.

Het DTO traject volgt de pilot PTO (Parttime Ondernemen) op, dat vorig jaar februari is gestart. De leerpunten uit die tijd zijn meegenomen voor het vervolg. Dat betekent dat meer eisen worden gesteld aan de ondernemers, zoals het hebben van een parttime baan naast de onderneming, het geven van presentaties en houden van extra coaching gesprekken. Ook worden instanties betrokken, zoals ‘Over Rood’ die deelnemers en gemeente helpt met de financiën. Er is voor deelnemers weer een heel traject met workshops uitgezet. Zo kunnen zij alles leren over succesvol ondernemen, met als doel; uitstromen uit de bijstand.

Eerder werd bekend dat er ook een sociale coöperatie zal worden opgezet voor deelnemers die niet aan de eisen van DTO kunnen voldoen. Het is niet bekend wanneer deze van start gaat.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl