Weekblad deGouda digitaal

Nieuwbouw op voormalig fabrieksterrein Fluwelensingel

Gouda – Het oude fabrieksterrein aan de Fluwelensingel in Gouda zal de komende jaren een grote transformatie ondergaan. Op de plek waar voorheen duizenden fietszitjes zijn vervaardigd, wordt het kleinschalige nieuwbouwproject ‘Fluwelenhof’ gerealiseerd, dat beschikt over een hoogwaardig en duurzaam karakter. Afgelopen maandag gingen de woningen, volledig COVID-19 proof, online in de verkoop.

Op de locatie aan de rand van het historische centrum, waar de voormalige metaalwarenfabriek Melkert is gevestigd, worden 24 moderne eengezinswoningen gebouwd. Alle woningen zullen beschikken over eigen parkeerplaats(en) en een ruime tuin. De wijk wordt divers opgezet met verschillende gevels en oppervlaktes, waardoor het geheel een speelse uitstraling krijgt.

Kwaliteitsimpuls voor de buurt
Voordat de herontwikkeling plaats kan vinden, wordt de locatie gesloopt en gesaneerd. Het mag dan ook een kwaliteitsimpuls voor de buurt worden genoemd. “Door het terrein op te knappen en hier een nieuwe woonwijk te ontwikkelen, krijgt de locatie weer een functionele bestemming en hiermee behorende waardevermeerdering terug”, aldus het team van Fluwelensingel Gouda BV. “Het wordt een plek worden waar zowel bewoners als de omgeving trots op kan zijn. Wij vinden het daarnaast belangrijk dat de uitstraling van de woonwijk aansluit bij de omgeving, zoals het onlangs gerealiseerde zorgcentrum Hanepraij en nieuwbouwproject de Pelikaan.”

Planning en verkoop
Vanaf begin 2021 wordt de locatie klaargestoomd voor de start bouw in vermoedelijk het derde kwartaal van dat jaar. De geplande oplevering zal in het eerste of tweede kwartaal van 2022 plaatsvinden. TW3 makelaars is verantwoordelijk voor de verkoop van het project, waar inmiddels al flink wat inschrijvingen voor binnen zijn. Voor meer informatie en inschrijving op de woningen kan u terecht op www.fluwelenhof.nl .

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl