Weekblad deGouda digitaal

Nieuwbouwplan gepresenteerd ‘Verpleeghuis Bloemendaal’

Gouda – De sloop van voormalig Verpleeghuis Bloemendaal is een stap dichterbij gekomen. In een nieuw concept bestemmingsplan is nu een plan neergelegd voor sloop en nieuwbouw. De bouwkolos zal plaats maken voor in totaal 59 woningen van verschillende prijsklassen. Het nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf 2 april ter inzage bij de gemeente Gouda.

Nadat het huidige pand is gesloopt zal er ruimte komen voor nieuwbouw van 59 koop- en huurwoningen. Het is de bedoeling die aan te sluiten bij de bestaande bouw aan de Bloemendaalseweg en Livingstonelaan. Daarom staan aan die eerste zijde vrijstaande woningen ingetekend en aan de andere zijde rijtjeswoningen.

Type woningen
Ook is al bekend welk type woningen er zullen worden gebouwd. Het geheel gaat bestaan uit 18 appartementen, 20 eengezinswoningen, 10 twee-onder-één-kapwoningen en 10 vrijstaande woningen. De appartementen zullen vallen onder de sociale huur. De duurste vrijstaande woningen mogen weg voor een bedrag vanaf €500.000 euro.

Sterk verouderd
Het voormalige verpleeghuis is al sinds 2015 niet meer in gebruik van Zorgpartners Midden-Holland, omdat het gebouw sterk verouderd is. Inmiddels wordt het enkele jaren bewoond in het kader van antikraak (de leegstandswet). Sinds de aankoop door de huidige eigenaar biedt het ruimte aan starters en andere woningzoekenden. Het is nog niet bekend wanneer de huidige bewoners het pand verlaten moeten hebben. 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl