Weekblad deGouda digitaal

Nieuwbouwproject Sportlaan stap dichterbij

Gouda – Er is een nieuwe stap gezet naar het nieuwbouwproject aan de Sportlaan, op de plek waar vroeger de land- en tuinbouwschool gevestigd is geweest. Na uitgebreide inspraak van omwonenden en een doorstart van het ontwerpproces is eigenaar Groenstaet ontwikkeling tot een nieuw ontwerp gekomen. Die zal het uitgangspunt zijn voor het bestemmingsplan dat vanaf eind juli ter inzage ligt bij de gemeente. Verantwoordelijk wethouder Rogier Tetteroo is enthousiast over het gebouwd, dat hij ‘uniek’ noemt voor Gouda: “Wat de gemeente betreft gaat het nu in volle vaart vooruit”.

Het gebouw moet zich op twee vlakken gaan onderscheiden; door een zeer groen karakter en door gecombineerde woonfuncties. Zowel in, buiten als rondom wordt het gebouw erg groen, zegt wethouder Tetteroo. Denk hierbij onder andere aan gevelbeplanting. Het nieuwe gebouw gaat ruimte bieden aan zowel appartementen een woon-zorgcomplex als een wijkcentrum. Zo worden er 59 appartementen gecreëerd en 24 onzelfstandige woonruimtes (met gemeenschappelijke ruimtes). Ook komt er een wijkcentrum met bijbehorende horeca.

Tegenvoorstel
De wethouder toonde zich tijdens een persmoment enthousiast dat het project nu een volgende fase in gaat. Het project loopt dan ook al wat langer. In 2015 was er een ontwerp dat leidde tot kritiek van omwonenden, onder andere vanwege de hoogte van het gebouw. Uiteindelijk kwamen de omwonenden met een soort tegenvoorstel. Die heeft de ontwikkelaar meegenomen in het nieuwe ontwerp voor het complex. Resultaat is dat het gebouw vlakbij omliggende woningen relatief laag blijft, waar hij op een plek waar huizen verderaf staan hoger is.

De woningcorporaties reageerden positief op het plan. Reactie op het bestemmingsplan is mogelijk van eind juli tot medio september. De ontwikkelaar was niet bereikbaar voor een toelichting.
Meer informatie kunt u vinden u groenstaet.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl