Weekblad deGouda digitaal

Nieuwe chef-kok voor ’t Vaantje

Gouda – Afgelopen week kwam het boek Lekker uit. Het boek licht elk jaar de vijfhonderd beste restaurant uit in Nederland.  Voor de zesde keer op rij wordt ook het  ’t Vaantje hier in vermeld. “Een bekroning op ons werk”, noemt eigenaresse Jolanda van der Lee het. Met een splinternieuw team in de keuken, onder leiding van de net zo nieuwe chef-kok Marcel Hayes, staat er een hoop te gebeuren.

Het was een bevlogen zomer voor ondernemers Jolanda en Ernst-Willem van der Lee. Na jaren van fijne samenwerking besloot hun toenmalige chef-kok Martin Baas te stoppen bij ’t Vaantje en een andere uitdaging aan te gaan. “Natuurlijk was het  even schrikken, zeker omdat het voor ons op dat moment de drukste periode van het jaar was”, aldus Jolanda. “Gelukkig was daar snel Marcel. Hij kwam letterlijk als geroepen. Er werd een nieuw team samengesteld in de keuken en dat klikte gelijk super onderling. Ze zijn allemaal hartstikke gek op hem. Daarnaast leert Marcel de jongens het vak natuurlijk erg goed. Een betere leermeester hadden ze bijna niet kunnen treffen”

In zijn nopjes
Het is vrijdagmiddag na de lunch, dus Marcel heeft even de tijd om zich te distantiëren van zijn vertrouwde plek in de keuken en schuift aan. De ras-Rotterdammer – voormalig chef-kok bij Herman den Blijkers Las Palmas en hij bracht De Burgemeester in Linschoten naar een ster – is recht voor zijn raap en heeft maar één doel: een volle zaak. “Met de juiste prijs en eerlijk eten hoop ik dat zeker te bereiken. Ik ga mij hier dan ook niet inhouden. In een plaats als Reeuwijk vind ik het ambacht weer terug in het vak. Er zijn hier voor mij daarom nog genoeg uitdagingen te vinden.  Als de gasten blij de zaak verlaten, dan ben ik ook tevreden.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl