Weekblad deGouda digitaal

Nieuwe cursus Hoe te leven?

Gouda – Hoe te leven? is een driedelige cursus voor mensen met of zonder voorkennis van filosofie. De cursus start op donderdag 3 oktober van 19.30-21.15 uur in de Chocoladefabriek. René Gude schreef dat filosofie is terug te brengen tot drie centrale vragen. Per workshop wordt een van deze drie filosofische vragen behandeld.

Filosoferen is niet alleen anders denken, maar ook anders kijken en daardoor grip op jezelf, je relaties en je omgeving krijgen. De drie centrale filosofievragen die tijdens de cursus worden behandeld zijn:

  1. Hoe houden we het met de dingen uit?
  2. Hoe houden we het met elkaar uit?
  3. Hoe houden we het met ons zelf uit?

De workshops volgen de Philosophy for life gedachte: ‘’Filosofie moet relevant zijn voor de situatie waarin we ons bevinden.’’ Zo is de cursus voor iedereen persoonlijk en te relateren aan dagelijkse situaties. Kortom: leer anders kijken naar de wereld, naar jezelf en maak kennis met de grote filosofen op aarde.

De kaartverkoop is gestart, kaarten kosten € 50,- voor bibliotheekleden en € 65,- voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via bibliotheekgouda.nl of aan de Servicebalie in de Bibliotheek.

Kijk voor meer informatie of activiteiten op www.bibliotheekgouda.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl