Weekblad deGouda digitaal

‘Nieuwe maatregelen treft wederom horeca’

Gouda – Vanavond om 19.00 uur is er een vervroegd persconferentie van premier Rutte en minister de Jong. Er wordt nog overlegd, maar een deel van de maatregelen die het kabinet vanavond gaat bekendmaken lijkt al uitgelekt te zijn. Er circuleert een lijst, waarvan nog niet helemaal zeker is dat alles precies zo doorgaat, maar bronnen bevestigen dat het hier in grote lijnen op neer zal komen.

Zo moet de horeca in Gouda ook weer vervroegd sluiten om 22.00 uur en mag in het laatste uur niet meer mensen aan tafel. Of dit ook geldt voor buitenterrassen wordt vanavond waarschijnlijk bekend gemaakt. Desondanks worden de nieuwe maatregelen voor kleine cafe’s zoals De Goudse Eend in Gouda een groot probleem. Daar kunnen maar beperkt mensen naar binnen en nu moet de biercafé ook nog eens vroeg dicht.

Sport
Amateurvoetbal in Gouda mag geen publiek meer ontvangen, dat geldt ook voor alle andere sportevenementen.  Er wordt ook gekeken naar groepsgroottes, zowel binnen als buiten en ook het aantal mensen dat je thuis kan uitnodigen wordt besproken.

Reizen van Gouda naar Rotterdam/Amsterdam
Er wordt nog gebroed op speciale maatregelen voor de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Hier is het aantal besmettingen het meest zorgelijk. Er zou momenteel worden bekeken of er bijvoorbeeld alleen nog noodzakelijke reizen moeten worden toegestaan naar die steden. Of het reizen van Gouda naar Rotterdam of Amsterdam helemaal verboden wordt voor bezoek aan familie of de horeca is nog onduidelijk.

Supermarkt
Het kabinet besluit verder ook dat supermarkten het gebruik van karretjes weer moeten gaan bemoedigen. Ook komen er voor kwetsbare groepen en ouderen weer speciale tijden om te kunnen winkelen.

De maatregelen worden in elk geval voor enkele weken van kracht en daarna geëvalueerd, zeggen bronnen. Media zoals NOS en het AD melden dat de nieuwe maatregelen in gaan vanaf dinsdag 29 september on 18.00 uur.

Foto: Lima Fotografie

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl