Weekblad deGouda digitaal

Nieuwe R-net verbinding en bushaltes

Gouda- Momenteel zijn de voorbereidingen van de nieuwe R-net busverbinding tussen Gouda en Schoonhoven in volle gang.  Langs de route van de huidige buslijn 192 komen nieuwe bushaltes met comfortabel haltemeubilair en parkeerplekken voor fietsen. In Gouda gaat dit om de haltes Stolwijkersluis, Tiendewegbrug en Station.

Het doel van alle nieuwe maatregelen is een comfortabelere, snellere en betrouwbare busverbinding.  De twee haltes bij Stolwijkersluis zullen worden vernieuwd en aangevuld. De haltes bij de Tiendewegbrug en aan de Fluwelensingel  zullen dit najaar omgezet worden naar R-net haltes. De huidige halte aan de waterkant wordt omgebouwd en krijgt plaats voor twee bussen. Door het verplaatsen van de halte aan de kant van het park krijgen automobilisten die van Klein Amerika komen een ruimere en veiligere situatie krijgen.

Parkeerplaatsen
Het verplaatsen en verbouwen van de haltes zal niet ten kosten gaan van groen van het Vromanpark.   Er zal zelfs meer groen worden toegevoegd aan het park. Hiervoor zullen een aantal parkeerplaatsen opgeven moeten worden.  Hiermee komt de gemeente de bewoners tegemoet in de wens van bewoners en bezoekers om de verwarrende parkeersituatie op het voorterrein van de Chocoladefabriek te verbeteren.

De uitvoering van alle plannen zal plaatsvinden in de maanden oktober en november, waarna begin december 2017 de R-net verbinding in gebruik wordt genomen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl