Weekblad deGouda digitaal

Nieuwe tentoonstelling in Museum Gouda

#Gouda – Afgelopen 30 april openden bruikleengevers Ad Bouwmeester en Cees Kamerbeek de tentoonstelling “Van Daubigny tot Weissenbruch” in Museum Gouda. In het museum zijn zestig schilderijen te bewonderen, waarvan zes schilderijen van Daubigny en zes schilderijen van Weissenbruch. De tentoonstelling is te zien van 1 mei tot en met 10 januari 2015.
Zoals de titel al verklapt, focust de tentoonstelling op de grote meesters van zowel de School van Barbizon en de Haagse School. Het museum bezit zelf een belangrijke collectie op dit gebied, sinds het in 1965 het legaat van de Haagse kunstverzamelaar Paul Arntzenius in bezit kreeg. Voor de gelegenheid is zijn verzameling uitgebreid met bruiklenen van enkele particulieren, waaronder een  Israëls en een Mesdag. In de tentoonstelling loopt de bezoeker van kabinet naar kabinet en ziet werk van Daubigny, Michel, Rousseau, Bonvin, Courbet, Redon en Fantin-Latour. De recente tentoonstelling over Fantin-Latour in Museum Gouda heeft gezorgd voor enkele nieuwe aanwinsten. In de ‘Hollandse’ zaal ziet men Tholen, Gabriël, Mesdag, Israëls, Meiners, Verster, Maris, Mauve en natuurlijk Weissenbruch.

Bruikleengever Cees Kamerbeek heeft een doek uit zijn collectie afgestaan voor deze tentoonstelling. Een groot doek ‘jonge vrouw roeiend op de Theems’ geschilderd door Isaac Israels. Ad Bouwmeester, oud directeur van de Goudse Verzekeringen, heeft voor deze tentoonstelling een topwerk van Mesdag afgestaan. Doorgaans hangt dit werk in zijn studeerkamer thuis, maar voor nu te zien voor het grote publiek.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl