Weekblad deGouda digitaal
Nieuwe trainer SV Donk Rob Gieben

Nieuwe trainer SV Donk: Rob Gieben

Gouda – De Goudse voetbalclubs zijn volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. Zo ook SV DONK, met een nieuwe trainer aan het roer. Sportverslaggever Robbert Duijnstee sprak met de kersverse trainer Rob Gieben (55) over zijn verwachtingen bij SV DONK. 

Allereerst: wat voor trainer ben je?
“Ik ben een praktijk- en prestatiegerichte trainer die veeleisend is voor zichzelf en voor de mensen met wie hij werkt. Ik houd van de dialoog, niet van de -monoloog, geef veel vrijheid binnen vooraf -besproken kaders, ben direct in de communicatie, sta open voor nieuwe invloeden binnen het trainerschap en wil me altijd blijven ontwikkelen. Immers,
we zijn nooit te oud en te ervaren om te leren.”

Waarom heb je eigenlijk voor DONK gekozen?
“Toen bekend werd dat ik weg zou gaan bij Graaf Willem waren er op dat moment binnen de Haagse regio weinig aantrekkelijke opties, maar waren er wel contacten met enkele clubs van verschillend niveau in twee andere regio’s, waaronder de Goudse. Na enkele gesprekken en een inventarisatie kon ik uiteindelijk kiezen tussen enkele clubs waaronder DONK. Wat mij heeft doen besluiten om voor DONK te kiezen, is dat ik een aantal zeer prettige en met name inhoudelijk goede gesprekken heb gevoerd met technisch manager Patrick Akerboom en met diverse selectiespelers. Daarnaast staat DONK voor onderlinge binding en kent dus weinig verloop, beschikt de club over een prachtige accommodatie en heerst er rondom de selectie een ambitieuze, prestatie-gerichte voetbalsfeer. Kortom, een club met veel mogelijkheden en de wil om de gestelde ambities te realiseren. Met name dat laatste is voor mij erg belangrijk. Daarbij komt dat binnen het Groene Hart het amateurvoetbal enorm leeft, zowel bij de clubs als bij de media.”

Nieuwe trainer SV Donk Rob Gieben

Nieuwe trainer SV Donk Rob Gieben

Nu DONK, wat verwacht je daarvan?
“Een jaar van degradatie gaat niet in de kouwe kleren zitten. Rust, veel plezier maar ook zeker toekomstperspectief is erg belangrijk om weer aan presteren te kunnen denken. Uitgangspunt en dus ook het vertrekpunt is dat club op de lange termijn wil groeien naar respectievelijk een stabiel 2e en reserve
1e klasse niveau.

Daarvoor hebben we enkele basis ingrediënten nodig zoals een prestatiegericht sportklimaat waarin spelers zich kunnen ontwikkelen en een spelersgroep die kwantitatief en kwalitatief goed in elkaar steekt. Deze mix van ingrediënten is voor komend seizoen zeker aanwezig. Als we vervolgens erin slagen om met elkaar, spelers, staf en TC, te leven naar hetgeen we met elkaar belangrijk vinden, dan is individuele en daarmee teamontwikkeling zeker mogelijk. Dit proces, met name na een jaar van degradatie, vraagt tijd en dus geduld en dat is iets wat eenieder moet opbrengen. Aken en Keulen zijn ook niet op één dag gebouwd.”

Waar ben je nog meer actief geweest?
“In binnen- en buitenland. Als hoofdtrainer werkte ik vijf jaar op 1e klasse niveau, toen nog via een stroman, waar in die tijd nog relatief weinig aandacht voor was en acht jaar in de 2e/3e klasse. Als assistent- en techniektrainer heb ik vijf jaar gewerkt in het betaalde voetbal en één jaar op top-amateurniveau. Ook binnen het jeugdvoetbal ben ik vele jaren actief in de functies van jeugd-trainer op Eredivisie, 1e en 2e divisie niveau en als hoofd jeugdopleiding in dienst van diverse amateurclubs.”

Wat zijn je ambities?
“Zoals gezegd, is mijn ambitie als hoofdtrainer en sportman om op een zo hoog mogelijk prestatief niveau te kunnen werken, dus in mijn geval (UEFA-A) in de top van het amateurvoetbal. Gezien mijn verleden zou de stap als hoofdtrainer richting de top van het amateurvoetbal dan ook wel een logische zijn, maar ik was voor 2015 niet in bezit van de juiste licentie, dus kon ik in Nederland niet eerder als hoofdtrainer aan de slag in de top van het amateurvoetbal. Nu ik mijn UEFA-A diploma in bezit heb is de licentieverplichting geen obstakel meer.”

Heb je al iets gemerkt van de mentaliteit van Goudse voetbalclubs?
“We hebben net het eerste drie-weeksegedeelte van de gesplitste voorbereiding afgesloten waarin er uitstekend is getraind. Ik moet eerlijk zeggen dat wij als staf veel en uiterst gemotiveerde koppies hebben gezien die er heel graag een mooi seizoen van willen maken.”

Wat is de doelstelling voor komend seizoen?
“Na een bewogen seizoen en degradatie is het zaak om de rust en het plezier binnen alle geledingen van de club terug te krijgen. En ik begrijp goed dat dat proces altijd wat vlotter gaat als de prestaties van het vlaggenschip goed zijn. Ik kijk onwijs uit naar de start van het seizoen.”

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl