Weekblad deGouda digitaal

Nieuwe vertragingsstrategie in afwikkeling Turfmarktkerk drama

Gouda – De gemeenteraad stuurt aan op een plan waarbij de wethouders Rogier Tetteroo en Thierry van Vugt voorlopig geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen in hun rol in Turfmarktkerk drama en zo -vermoedelijk- hun periode tot de verkiezingen kunnen gaan uitzitten. Eerder besloot de rechter dat de gemeente Gouda ten onrechte de Turfmarktkerk heeft gesloopt en er geen reden was om de kerk tijdelijk te onteigenen (en dus als gemeente in bezit te nemen). De schade die hierdoor is ontstaan voor de gemeente Gouda loopt al in de miljoenen.

Gisterenavond nam de gemeenteraad van Gouda een voorstel aan om een commissie aan te stellen die gaat onderzoeken welke mogelijkheden (soorten) van onderzoek er zijn voor waarheidsvinding binnen het Turfmarkt dossier. Ook wordt onderzocht of het uberhaupt noodzakelijke is dat er een onderzoek naar de Turfmarktkerk sloop moet komen. Er wordt gesproken binnen de raad over een drietraps raket om tot een actieplan te komen.

De commissie krijgt tot in oktober de tijd om de onderzoeksmogelijkheden op een rijtje te zetten. Waarom er zoveel tijd nodig is om te bepalen welke onderzoeksmogelijkheden er zijn, is onduidelijk. Immers dit kan eenvoudig via Google worden opgevraagd.

Met het besluit voor het aanstellen van een commissie is geenszins besloten dat er ook daadwerkelijk een onderzoek gaat komen naar de sloop van de Turfmarktkerk. Dat zal pas in oktober worden besproken. Hoe men denkt deze hamvraag te beantwoorden blijft in het ongewisse. Een eerder voorstel tot een raadsenquête werd afgewezen door de coalitiepartijen binnen deze raad.

Mocht in oktober de conclusie zijn dat er een onderzoek gaat plaatsvinden naar de Turfmarktkerk sloop dan dient dit voorbereid en ingericht te worden. Dat kost wederom de nodige tijd en dan zitten we al snel midden in de verkiezingsperiode. Grote kans dat de coalitiepartijen om die reden in oktober kiezen om maar geen nader onderzoek te doen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl