Weekblad deGouda digitaal

Nieuwe website voor herinrichting stationsgebied

Gouda – Begin dit jaar zijn de werkzaamheden aan het zuidelijk stationsgebied van start gegaan. In dit project gaat het gebied tussen het Van Bergen IJzendoornpark en het Kleiwegplein tijdelijk op de schop. Deze belangrijke toegang tot het centrum van Gouda is tot begin 2022 in renovatie. Om trein- en busreizigers, inwoners, winkeliers en bezoekers goed te informeren is de website goudaspoorzonezuid.nl gelanceerd.

De website goudaspoorzonezuid.nl biedt informatie over de werkzaamheden en laat zien wat er allemaal verandert in het gebied. Naast de projectinformatie gaat het voor trein- en busreizigers om informatie over hinder op het station, de verplaatsing van de bushaltes, gewijzigde toegang en looproutes naar haltes en/of naar het centrum.
Via korte vlogs en nieuwsberichten worden bezoekers via de website op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen. Een interactieve kaart toont de werkzaamheden die in de komende tijd plaatsvinden.

Bij de herontwikkeling van het zuidelijk stationsgebied werkt de gemeente Gouda samen met ProRail, NS en de provincie Zuid-Holland. Er wordt een nieuwe fietsenstalling gebouwd die ruimte gaat bieden aan ca. 3150 stallingsplaatsen. Het nieuwe busstation gaat meer comfort bieden voor de reizigers met betere wachtvoorzieningen en informatie voor de reizigers. En de openbare ruimte wordt sterk verbeterd. Zo wordt de route naar het historisch centrum van Gouda als ‘rode loper’ beter benadrukt voor de bezoeker met meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Ook de weg naar het Van Bergen IJzendoornpark wordt als ‘groene loper’ beter zichtbaar en begaanbaar gemaakt.

Al met al zorgt dit ervoor dat een groeiend aantal reizigers met plezier en gemak van dit belangrijke station gebruik kunnen maken en dat er een goede verbinding is tussen het station en de Goudse binnenstad. Daarmee wordt het openbaar vervoer, al dan niet in combinatie met de fiets, straks voor steeds meer mensen een aantrekkelijk, duurzaam alternatief.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl