Weekblad deGouda digitaal

NK Beach voor Timios-jeugd

Gouda – Maar liefst vier meisjes uit het B1-team van volleybalvereniging Timios (Boskoop/Waddinxveen) hebben afgelopen zaterdag 25 augustus deelgenomen aan de Finals van het Junior Beachcircuit (JBC) in Scheveningen. Caitlin de Rooij en Meike van Tol zijn daarbij als 12e geëindigd. Evi de Heer en Nadine van Maaren kwamen als 13e van de 16 deelnemende koppels uit de bus.

In het Junior Beachcircuit (JBC) kan jeugd in de leeftijd van 12 tot 19 jaar beachvolleyballen op zijn of haar eigen niveau (<19, <17, <15, <13 mix). Deelnemers aan het JBC ontvangen punten door het meedoen aan toernooien door het gehele land en worden aan de hand daarvan gerankt.

Ter afsluiting van al deze toernooien zijn de Beach-Finals, waarbij teams uit het hele land bij elkaar komen om tegen elkaar te strijden. Vanuit de vier regio’s worden de beste vier Beach teams door de Bond uitgenodigd om naar de Finals te komen.

Het afgelopen beachvolleybalseizoen hebben Evi de Heer, Nadine van Maaren, Caitlin de Rooij en Meike van Tol niet onverdienstelijk aan diverse toernooien in het Junior Beachcircuit (JBC) meegedaan. Zo werden Nadine en Evi 1e op het eigen toernooi van Timios in Waddinxveen en Cailtin en Meike 4e in Noordwijk. Hierbij hebben de Waddinxveense speelsters als koppel uiteindelijk genoeg punten ontvangen om uitgenodigd te worden voor de Finals.

Zaterdag 25 augustus hebben de meisjes in de ochtendpoule, onder zeer wisselende weersomstandigheden, meerdere sets gespeeld tegen koppels uit de andere gewesten. In de middagpoule begonnen Meike en Caitlin als 12e geplaatst aan de vervolgwedstrijden en Evi en Nadine als 13e. Het niveau van de tegenstanders was dermate hoog dat beide koppels deze wedstrijd hebben verloren en daarbij gestrand zijn in de eliminatieronde.

Toch kijken ze alle vier terug op een mooi, leerzaam en gezellig beachseizoen waarbij ze veel hebben geleerd en een mooi eindresultaat hebben neergezet.

Vanaf deze week gaan de jeugdspeelsters weer trainen in de zaal. Er wacht hen een pittige competitie in de Hoofdklasse met tegenstanders uit de nabije regio, zoals Vollingo (Gouda), Zovoc (Zoetermeer) en ZVH (Zevenhuizen).

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl