Weekblad deGouda digitaal

Nog geen nieuwe directeur voor de Chocoladefabriek

Gouda – Er is nog geen opvolger voor de vertrokken Nan van Schendel als directeur van Bibliotheek Gouda/De Chocoladefabriek. De directietaken worden in de tussentijd waargenomen door twee afdelingshoofden, laat voorzitter Peter Terlouw van de Raad van Toezicht weten.

Nan van Schendel is per 1 augustus vertrokken naar Bibliotheek Den Bosch om daar de directiefunctie te bekleden. Dat betekent dat Bibliotheek Gouda/De Chocoladefabriek voorlopig zonder directeur zit. Tot en met zondag 28 augustus staat de vacature open voor de directiefunctie in Gouda. In september volgen de gesprekken. De Raad van Toezicht streeft naar afronding van de procedure voor oktober 2016.

Geliefd
Van Schendel begon in 2001 als directeur bij de Openbare Bibliotheek Gouda. In die vijftien jaar heeft ze zowel hoogte- als dieptepunten gekend. Ze is geliefd bij de Gouwenaar en heeft veel voor de stad Gouda betekend. De Chocoladefabriek heeft ze op de kaart gezet en haalde in 2015 de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland’ binnen. Daarnaast is zij adviseur Media en Letteren voor de Raad voor Cultuur.

In Den Bosch volgt ze daar de huidige directeur Hans Derks op. Hij blijft tot 1 oktober 2017 verbonden aan de Stichting Openbare Bibliotheek als ‘bijzonder adviseur voor de directie’, dat heeft de Raad van Toezicht van de bibliotheek bekendgemaakt.

nan_van_schendel_1

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl