Weekblad deGouda digitaal

NS stopt twee te volle treinen

De Nederlandse Spoorwegen heeft op het traject tussen Amsterdam en Rotterdam bij Gouda twee treinen uit de dienstregeling gehaald en niet verder laten rijden omdat de reizigers niet voldoende afstand van elkaar konden houden. Dat heeft een woordvoerder van NS zaterdag gemeld.

Toen de conducteur in beide gevallen constateerde dat er teveel mensen waren waardoor ze niet voldoende afstand van elkaar konden houden, vroeg hij of een aantal reizigers vrijwillig de trein wilde verlaten. Toen bleek dat mensen hieraan geen gehoor gaven, besloot hij de trein helemaal uit de dienstregeling te halen en liet hij de reizigers op station Gouda uitstappen.

De politie, die toeziet op naleving van de coronamaatregelen, assisteerde hierbij. De reizigers konden vervolgens verder reizen met andere treinen, aldus de woordvoerder van de NS. Volgens hem waren elders in het land geen problemen en was het verder rustig in de treinen.

NS heeft vanwege de Corona crisis fors in de dienstregeling gesneden. Tussen Amsterdam en Rotterdam rijdt er alleen twee keer per uur een Sprinter (via Gouda en Breukelen), terwijl reizigers normaal ook tot vijf keer per uur de Intercity Direct kunnen nemen, en twee keer per uur de intercity via Leiden.

NS benadrukt dat de trein alleen bedoeld is voor noodzakelijke reizen. “Ondanks de vrije dagen en het mooie weer geldt ook dit paasweekend: reis alleen met de trein als dat strikt noodzakelijk is” laat de vervoerder weten.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl