Weekblad deGouda digitaal

Nu ook bord met Gouda Fair Trade gemeente

#Gouda – Iedereen die Gouda binnenrijdt vanaf de Goudseweg of de Provincialeweg West wordt er op gewezen dat Gouda een Fairtrade Gemeente is. Onder het bord dat hier het begin van de bebouwde kom aangeeft – een zogenaamd komportaal – staat voortaan de vermelding van deze bijzondere titel. En om te voorkomen dat buurtschapnamen verdwijnen, valt er ook te lezen dat men hier Stolwijkersluis binnenrijdt.
Wethouder Wendy Ruwhof (Verkeer en Milieu) die vrijdagochtend het bord onthulde: “Gouda voert al voor het derde achtereenvolgende jaar de titel Fairtrade gemeente, daar mogen we zeker mee pronken. Het past helemaal bij ons duurzaamheidsbeleid. Ook zijn we er als historische stad trots op dat we met Stolwijkersluis een bijzonder buurtschap binnen onze stadsgrenzen hebben, dat al sinds de 14e eeuw bestaat. Beide zaken krijgen door dit bord de extra aandacht die ze verdienen.”

Fairtrade Gemeente
Sinds 2011 is Gouda Fairtrade Gemeente. Deze titel geeft aan dat inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid van een stad bijzonder veel aandacht besteden aan eerlijke handel. In Nederland zijn er nu 34 steden die de titel behaald hebben.

Buurtschap Stolwijkersluis
De ongeveer 400 inwoners van het buurtschap Stolwijkersluis wonen weliswaar in de gemeente Gouda, maar voelen zich naast stadsbewoner ook dorpsbewoner van de ‘voortuin’ van Gouda. Al in de 14e eeuw stond het gebied bekend als ‘Stolwijkersluis’. Het buurtschap heeft een actief wijkteam en zijn betrokken bij tal van activiteiten en overleggen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl