Weekblad deGouda digitaal

ODMH draagt Boutachekourt op muur te slopen van de buren

Gouda – Het moet opnieuw een flinke zucht zijn geweest, op kerstavond 2020. Khalid Boutachekourt, bekend van de Turfmarktkerk, kreeg toen een brief van ODMH; een muur op zijn grond stond op instorten en moest binnen 4 weken zijn gesloopt. Toen hij in februari aantoonde dat de muur niet van hem, maar van de buren was, kon de muur gewoon blijven staan, zag de Turfmarktbewoner. Volgens ODMH gaat de werkelijke eigenaar de muur nu opknappen en is er geen sprake van direct instortingsgevaar. Het is onduidelijk hoe beide signalen met elkaar stroken.

De bewuste muur staat achter de voormalige Turfmarktkerk en grenst aan de Clarissenhof, waar vroeger de brandweerkazerne stond. Nadat een schuur werd afgebroken kwam de buurman van Boutachekourt erachter dat de muur in slechte staat verkeerde. Buurman van Riemsdijk: “Ik wist dat de muur niet op mijn grond stond, en Boutachekourt zei ook niet op de zijne. Maar van wie is hij dan wel?”. Uiteindelijk moest er een erfgrensreconstructie van het kadaster aan te pas komen. Die bewees in februari dit jaar dat de muur op grond van van Riemsdijk en de andere buren stond, van de Clarissenhof. Kosten van de grensreconstructie voor Boutachekourt en van Riemsdijk: 900 euro.

Toen in februari bleek dat de muur van een ander was ging Boutachekourt er vanuit dat zij de muur nu wel snel zouden gaan slopen. Niets bleek minder waar. Het is inmiddels ruim een half jaar later en de muur staat er nog steeds. Tot groot ongenoegen van de Turfmarktbewoner.

Geen direct gevaar
Op vragen stelt ODMH dat een van de betrokkenen heeft besloten de muur te willen herstellen en dat de overtreding zo ook beëindigd kan worden. Er is volgens de organisatie ‘geen sprake van acute gevaarzetting’, oftewel direct dreigend gevaar op instorten. Daarom maken zij geen haast om te handhaven. Volgens ODMH raadplegen zij altijd eerst het kadaster voordat zij iemand zo’n brief sturen, dat hebben ze bij Boutachekourt ook gedaan. Ook zegt de organisatie dat de bewoner een constateringsbrief had ontvangen en geen dwangbesluit. In de brief stelden zij echter wel te zullen handhaven als de muur niet binnen vier weken afgebroken werd. Er was dus wel degelijk sprake van druk op de ontvanger.

Donderdagavond constateerde een buurman van Boutachekourt opnieuw dat er een stuk muur op instorten stond. Beide heren waren het eens over de slechte staat van de muur en sloopten het bouwwerk nog de dag erna. ODMH, die vrijdags langskwam voor een inspectie heeft voor dit stuk muur dus geen zorgen meer.

Update: 20.42u

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl