Weekblad deGouda digitaal
waterpolo vrouwen oranje

Olympisch kwalificatietoernooi waterpolo in Gouda

#Gouda- De wereldtop van de waterpolovrouwen strijdt van 21 tot en met 28 maart 2016 in Gouda om de laatste tickets voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit is een unicum in de Nederlandse sporthistorie. Wethouder Sport, Laura Werger onthult zaterdag 19 september samen met de waterpolovrouwen het logo van dit OKT tijdens de kick-off van dit toernooi in Gouda.

Voor het eerst is er een olympisch kwalificatietoernooi waterpolo in Nederland. In het Groenhovenbad nemen de sterkste twaalf landen van de wereld het tegen elkaar op. De beste drie winnen een ticket voor de Olympische Spelen. Het definitieve deelnemersveld is bekend na de Europese kampioenschappen in januari 2016.

Dit is een unicum in de Nederlandse sporthistorie

Het is de tweede keer dat Gouda een groot waterpolotoernooi krijgt toegewezen. Na de Dutch Waterpolo Trophy zal de Goudse zwem- en waterpolovereniging GZC DONK ook dit OKT mogen organiseren. “Dit is een kans die we met beide handen aanpakken”, zegt toernooidirecteur Paul van den Heuvel. “Samen met de leden van GZC DONK en de Goudse ondernemers willen we groots gaan uitpakken. De voorbereidingen zijn in volle gang.”

Tijdens de kick-off gaat de site www.gaanvoorgoud.eu online. Hierop komt alle informatie te staan over het olympisch kwalificatietoernooi in Gouda en alle activiteiten er omheen. Volg de laatste info op facebookpagina GZC DONK en Twitter @GZCDONK

waterpolo vrouwen oranje

Oranje na het behalen van de zilveren plak op het WK in 2015

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl