Weekblad deGouda digitaal

OM: geen strafbaar feit in zaak Johan Weeber

#Gouda – Het Openbaar Ministerie ziet geen aanknopingspunten voor nader onderzoek inzake de door de Goudse wethouder Van den Akker gedane aangifte van diefstal van zijn iPad met enkele documenten. Het OM vindt dat er geen sprake is van een strafbaar feit. Raadslid Johan Weeber, tegen wie de aangifte was gericht, en wethouder Van den Akker hebben hierop besloten de juridische strijdbijl definitief te begraven.
Van den Akker kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak, maar doet dat niet: “Ik heb aangifte gedaan, omdat ik vind dat Weeber niet in mijn spullen had mogen kijken en informatie daarin niet met derden had mogen delen. Dat vind ik nog steeds. Het OM heeft de zaak nu echter bestudeerd en vindt niet dat er sprake is van een (bewijsbaar) strafbaar feit. Ik respecteer dat en ga daartegen niet in beroep, omdat ik vind dat de zaak nu lang genoeg heeft geduurd en ik de laatste stap naar een oplossing wil zetten. Het is te betreuren dat deze zaak zoveel negatieve publiciteit met zich mee heeft gebracht, voor Johan Weeber zelf maar ook voor de stad, en dat moet wat mij betreft stoppen.”

Van zijn kant vindt Weeber nog steeds dat Van den Akker geen aangifte had moeten doen: “Er was destijds sprake van een verwisseling, ik ben met de verkeerde iPad en map naar huis gegaan, maar heb de spullen zodra dat kon weer ingewisseld. Om de eigenaar te achterhalen was het nodig in de map te kijken. De aangetroffen informatie was destijds aanleiding voor mij de burgemeester op de hoogte te willen stellen. Ik ben blij dat het OM tot het oordeel is gekomen dat er geen sprake is van diefstal, noch van een iPad, noch van informatie. Ik ben daardoor wat mij betreft echt gerehabiliteerd”, aldus Weeber, die het betreurt dat hij Van den Akker niet heeft kunnen overtuigen van zijn oprechte bedoelingen. Beide partijen hebben nu echter besloten elkaar onderling in en buiten rechte geen verwijten over deze zaak meer te maken. “We hebben onze energie hard genoeg nodig om te werken aan een nog beter Gouda.”

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl