Weekblad deGouda digitaal

Onbezorgde vakantiedag op de Nieuwkoopse Plassen

Iedere Gouwenaar kent de Reeuwijkse Plassen wel; een plek om lekker te wandelen, fietsen, zwemmen of varen. Minder bekend is dat op slechts 20km van Gouda de Nieuwkoopse Plassen lonken, een van de mooiste veengebieden van Nederland. U bent er al eens wandelend of fietsend geweest? Dan hebt u het mooiste gemist. Bekijk het gebied eens vanaf het water; vaar over de plassen, peddel door de slootjes en geniet er in alle rust van een picknick. Geen boot? Geen probleem. Je kunt eenvoudig een kano, SUP of fluisterboot huren bij een van de verhuurpunten.

Vaar langs prachtige velden met bloeiende waterlelies, geniet van de mooiste bloemen langs de kant, spot zeldzame diersoorten en geniet van de rust. Dit zijn de Nieuwkoopse Plassen vanaf het water.

Het gebied is bijzonder om zijn grote rietlanden waar vele zeldzame diersoorten te vinden zijn. Je kunt er op de plassen varen, waar het ook goed zwemmen is, maar ligt ook een heel netwerk aan kleine slootjes. In het gebied zijn zowel korte als langere routes uitgezet, die duidelijk zijn aangegeven met bordjes. Onderweg kun je picknicken bij een van de bankjes aan de waterkant. Een onbezorgde zomermiddag dus, in het Nieuwkoopse Plassengebied. Huren kan in de dorpjes Noorden en Nieuwkoop, of neem een eigen kano/SUP mee. Veel plezier!

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl