Weekblad deGouda digitaal

Ondernemers Lange Tiendeweg dienen een petitie in bij de gemeente

Gouda – ”Wij als ondernemers op de Lange Tiendeweg zien al jaren een gevaarlijke situatie door snelle scooters en auto’s” zo begint de petitie over de onrustige taferelen op de Lange Tiendeweg. Ondernemers in die straat zijn het zat dat auto’s illegaal door rijden en bezorgscooters te hard rijden. ”Nu ik meer tafels op het terras hebt staan is het extra vervelend voor mijn gasten” vertelt Herman Schoemaker van Thai restaurant Bangkok City gisteravond aan het AD Groene Hart. 

Volgens Schoemaker wordt er niet gehandhaafd op de auto’s en scooters die in de straat racen. ”Ons idee is om drie simpele drempels te plaatsen om op deze manier de hoge snelheid van de scooters weg te nemen”. Zo willen de ondernemers een drempel ter hoogte van de hoek van de Geuzenstraat, Groeneweg en één drempel in het midden hier van. De petitie is getekend door Bangkok City, Klein Makelaardij, Kees vVrolijk, Van Herk Makelaardij, Woondecor Gouda, Kunsthandel Hokken, Brasserij LoeLoe’s, Roma, Mykonos, Eurazië, Indian Restaurant New Tandoor en de Illusie.

De ondernemers hebben het al vaker aangekaart bij de gemeente om een strengere handhaving te hanteren. ”Na zo’n oproep komen de handhavers wel en delen ze ook boetes uit, alleen helpt dit maar op een korte termijn”. De ondernemers willen dat er een permanente toezicht komt met camera’s zodat het automatisch kentekens zichtbaar zijn en kunnen beboeten. De gemeente Gouda gaat kijken of er camera’s kunnen worden geplaatst.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl