Weekblad deGouda digitaal

Onderzoek naar zaak Turfmarktkerk door STAB

Gouda – De rechtbank die de rechtszaken rond de sloop van de Turfmarktkerk behandeld heeft de STAB (Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening) ingeschakeld voor een onafhankelijk onderzoek naar de zaak. De STAB zijn gerechtelijke omgevingsdeskundigen, gespecialiseerd in dit type zaken. Als onafhankelijke en onpartijdige organisatie zal zij meer informatie vergaren over de Turfmarktkerkaffaire.

De STAB doet in dit soort gevallen dossieronderzoek, zoals het narekenen van gegevens die zijn aangedragen door partijen, zo schrijft de stichting op hun website. Ze kunnen ook onderzoek doen op locatie en daar spreken met de verschillende partijen, of literatuuronderzoek doen. Alle gegevens die ze hierbij verzamelen worden uitgewerkt in een verslag, dat wordt opgestuurd aan de bestuursrechter. Het verslag wordt niet openbaar gemaakt.

De Turfmarktkerkaffaire werd begin 2019 gesloopt op last van de gemeente. Het dossier is omstreden en er liggen momenteel meerdere zaken voor bij de rechter. De rechtbank laat nu onafhankelijk onderzoek uitvoeren om een beter beeld te krijgen van de zaak. De zittingen werden eerder vanwege corona stilgelegd, het is onduidelijk wanneer de zaken zullen worden hervat.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl