Weekblad deGouda digitaal

Onderzoeksresultaten PWA kazerne

#Gouda – Gisteren presenteerden de twee onafhankelijke onderzoekers het rapport over het draagvlak in Gouda Noord voor de komst van een moskee op het voormalige PWA kazerne terrein.

Belangrijkste conclusies:

  1. Bewoners willen een kleinere moskee voor maximaal 400 bezoekers
  2. De Ark en Gemiva, de andere organisaties in het plan voor de PWA kazerne, zijn van harte welkom
  3. De relatie tussen gemeente en inwoners is verstoord

 

Beluister het interview met Astrid Feiter, een van de onderzoekers, op GoudaFM: goudafm.nl

Het gehele rapport kunt u – hier- terug vinden.

Reactie gemeente

Het College van B en W van Gouda heeft met belangstelling kennis genomen van de uitkomsten ‘Oplevering verkenning van procesbegeleiders PWA-kazerneterrein’ zoals door de onafhankelijk procesbegeleiders op 23 april op www.vanhoutfeiter.info is gepubliceerd.

Het college dankt de dames Van Hout en Feiter voor het door hen verrichte werk. Uitgangspunt hierbij was om te onderzoeken of het mogelijk is tot een inpassing van De Ark, Gemiva en El Wahda te komen op het terrein van de PWA kazerne op een manier die wél op voldoende steun van de wijk kan rekenen en daarmee mogelijkerwijs ook van de raad van Gouda. Naast een analyse en aanknopingspunten voor dialoog worden er ook drie mogelijke scenario’s geschetst. Het college gaat zich hierop beraden en komt binnen afzienbare tijd met een voorstel voor verdere behandeling van het PWA vraagstuk.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl