Weekblad deGouda digitaal

Online evenement vanuit de Goudse Waag voor Rohingya-vluchtelingen

Gouda – Het team van B. events, dat bestaat uit de 8 Leidse studenten, zamelt geld in voor een ambulance voor Anwar in het Kutapalong vluchtelingenkamp in Bangladesh. Hier wonen de gevluchte Rohingya. Dit doet B. events in opdracht van Hogeschool Leiden en met maar voornamelijk voor MIVA. Het geld haalt het team op door middel van een online evenement genaamd ‘Far From Home’. 

Om het evenement zo ‘coronaproof’ mogelijk te maken kan dit evenement online bijgewoond worden. De live opname is in De Goudse Waag in Gouda. Het doel van ‘Far From Home’ is om geld op te halen voor een extra ambulance in het Kutapalong-kamp in Bangladesh. Rik Dijkgraaf manager van de Goudse Waag: ‘Super initiatief om in deze tijd te organiseren, fijn als wij daar aan kunnen meewerken!’

Kutapalong-kamp
Het Kutapalong-kamp is een vluchtelingenkamp voor de Rohingya. Deze etnische minderheid is sinds 2017 niet meer veilig in Myanmar. Zij zijn op vijandige wijze uit Myanmar verdreven. Op dit moment zijn er bijna één miljoen Rohingya in het vluchtelingenkamp, waar er maar weinig voorzieningen zijn. Op een aantal kleine klinieken na is er weinig gezondheidszorg. Voor velen is de zorg die er is, slecht bereikbaar. Hier is de ambulance dus broodnodig. MIVA is een organisatie die landen ondersteunt in de vorm van communicatie- en vervoersmiddelen. Zij staan in nauw contact met Anwar, een man uit Bangladesh die zich inzet om de voorzieningen in het Kutapalong-kamp te verbeteren.

Sponsoren
‘Far From Home’ zal in het teken staan van de vluchteling: de route van de Rohingya naar Bangladesh, een interview met een vluchteling en een cabaretvoorstelling van Terwis, een cabaretier die ooit gevlucht is uit Soedan. Dit evenement kan niet tot stand komen zonder hulp en daarom proberen wij mensen op om dit evenement te laten sponsoren.

De Goudse Waag sponsort bijvoorbeeld het evenement door middel van locatie aan te bieden. Daarnaast is er een Go Fund Me-pagina opgezet. Hiermee is er al €500 aan donaties binnen gehaald.

‘Goudse’ Veiling
Twee van de 8 studenten komen en wonen nog in Gouda. Vandaar de locatie. Maar daarnaast zijn er veel Goudse Items tijdens de veiling. Zo heeft de Barbier een High Beer voor twee personen beschikbaar gesteld voor de veiling en heeft De Zalm een Afternoon Tea aangeboden. Naast de locatie biedt de Goudse Waag ook nog een Kaas- en Wijnproeverij  aan. Anne-Floor Feijen; “Hoe leuk is het dat een aantal Goudse bedrijven willen meewerken aan dit evenement voor dit doel, zeker in deze tijd!” “Als je dan ziet dat er juist Horecabedrijven meedoen, terwijl zij het ook niet makkelijk hebben, dan ben ik echt trots!” Voor bezoekers die niet uit Gouda komen zijn er ook kaartjes te bemachtigen voor Glowgolf Scheveningen, Museum Voorlinde en NEMO.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl