Weekblad deGouda digitaal

Onthulling portret oud-burgemeester Milo Schoenmaker

Gouda – Op vrijdagmiddag 10 mei onthult oud-burgemeester Milo Schoenmaker een in potlood getekend portret dat van hem gemaakt is. Het portret krijgt een plaatsje in de portrettengalerij van burgemeesters van Gouda in het stadhuis op de Markt.

Goudse kunstenaar
Het portret van Milo Schoenmaker is getekend door de Goudse Astrid Sibbes. Zij heeft de opleiding tekenen, schilderen en vrije grafiek gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Portrettengalerij
De portrettengalerij van Goudse burgemeesters heeft Gouda te danken aan burgemeester James. Hij was burgemeester van Gouda in de periode 1938-1964. Hij was ook een verdienstelijk tekenaar. In 1954 begon hij met het tekenen van de portretten van burgemeesters van Gouda, omdat hij vond dat er van elke burgemeester van Gouda een afbeelding in het stadhuis hoorde. Niet van elke burgemeester is een portret gemaakt omdat niet van iedereen nog een afbeelding bekend was. Van enkele burgemeesters heeft hij het portret ontleend aan de afbeelding in een glas in de St-Janskerk. De portrettenserie is na het overlijden van burgemeester James voortgezet in dezelfde stijl. Ook het portret van burgemeester Schoenmaker, die van december 2012 tot januari 2019 burgemeester van Gouda was, is gemaakt in dezelfde herkenbare stijl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl