Weekblad deGouda digitaal

Ontwikkelaar Gouwekerk onderzoekt weer ho(s)tel

Gouwekerk, heeft aangekondigd de optie hotel/hostel te gaan onderzoeken. Dit schrijft Martin Rietveld namens de vastgoedontwikkelaar op vragen over de kerk. Het is niet voor het eerst dat er over een hotel wordt nagedacht.

De Gouwekerk is sinds enkele jaren in handen van een onbekende eigenaar. WHD is aan de slag gegaan om een nieuwe inrichting voor de kerk te vinden. In begin 2018 werd door ontwikkelaar Hermon Vastgoed ook onderzoek gedaan naar de vestiging van een hotel. Het Algemeen Dagblad sprak toen over een designhotel met tachtig kamers. De gemeente voelde zich toen te weinig betrokken bij de planontwikkeling, waarop het plan de ijskast in ging.

Nu zal ‘ook uitgebreid overleg gevoerd worden met de gemeente Gouda over de haalbaarheid van deze plannen’, schrijft Rietveld. Het samenstellen van een klankbordgroep moet voorkomen dat het weer mis gaat.

In de tijd dat hij leeg stond hebben in de Gouwekerk allerlei tijdelijke initiatieven plaatsgevonden, zoals de ijsbaan, een tentoonstelling en andere evenementen. Het is onduidelijk wanneer meer bekend wordt over de haalbaarheid van het ho(s)tel.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl