Weekblad deGouda digitaal

Ontwikkelingshulp voor Gouda gezocht

Jaren geleden heeft Gouda de stad Elmina in Ghana geholpen om het afvalprobleem onder de knie te krijgen, maar het wordt nu hoog tijd dat Gouda zelf ontwikkelingshulp gaat zoeken. Het wil maar niet lukken om ergernis nummer één goed op te lossen. Vanmiddag ging ik welgemoed met twee tassen oud papier op stap. Ik had een stapel oude tijdschriften opgeruimd en mezelf vermanend toegesproken dat ik echt nooit meer zou kijken in een overjarige Consumentengids. De dichtstbijzijnde papiercontainer was vol. Wel stonk het daar erg. De lucht kwam uit de restafvalcontainer. Mijn tassen waren zwaar, toch even doorgelopen naar de volgende papiercontainer. Die was ook vol. Met fl ink proppen lukte het me om een halve tas te legen. Terug naar de eerste container en met nog harder proppen kreeg ik de eerste tas leeg. Pfff. Nu op zoek naar een derde container. Op de plekken waar ik ging zoeken stond er geen. Alleen restafval en op een andere plek alleen GFT-bakken. De logica wat waar staat snap ik niet helemaal. Dan maar de brug over en een stuk verder, daar staat er zeker een, wist ik. Het bleken er zelfs twee te zijn, waarvan er maar een helemaal vol was. Met proppen, waar ik inmiddels vrij handig in ben, wist ik mijn tweede tas leeg te krijgen. Een dik half uur na mijn vertrek was ik weer thuis. Het was dat het mooi weer was, want anders… In de krant lees ik hoe de gemeente Haarlemmermeer het aanpakt. Het streven is daar 24 kilo restafval over een paar jaar. In Gouda is dat 100 kilo! Per buurt is er overleg met bewoners en samen worden er plannen en afspraken gemaakt. Laten we in Gouda maar opnieuw beginnen en ook eerst gaan praten met alle bewoners, per buurt, want de mogelijkheden zijn in iedere buurt anders. En kunnen de verenigingen niet weer gewoon oud papier ophalen? Dan kunnen de contributies, subsidies, afvalkosten en ergernissen naar beneden!

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl