Weekblad deGouda digitaal
Beatrijs Lubbers

Ooit in Camembert geweest? En beviel het?

Kaas is om op te eten. Of het nou Edammer kaas is, brie, feta of camembert. Alleen is er helaas nog weinig veganistische kaas, want het feit dat er kalfjes gedood moeten worden om het stremsel uit hun maag te kunnen gebruiken voor de kaasbereiding stemt wel treurig.

Maar is kaas ook een toeristentrekker? Enkele jaren geleden nam ik een Duitse jongen mee. Hij kwam niet meer bij van het lachen toen ik vertelde dat we naar Gouda gingen. Ghoeda Ghoeda ha ha. Dat kende hij alleen als kaas. Maar om daar nou heen te gaan???

Wie bezoekt nu Brie of Camembert? Die laatste plaats ziet er wel aardig uit: er wonen 216 mensen, een heel rustig dorpje in Normandië.

  Gouda heeft zoveel meer waar je toeristen mee kunt lokken

 

Maar waarom zou je Gouda bezoeken? Ik hield een onderzoek onder vrienden die niet in Gouda wonen. Het antwoord was: voor een bijzondere tentoonstelling. Museum Gouda de topattractie? Directeur Gerard de Kleijn twijfelt prompt of mijn vriendenkring representatief is voor de doelgroep van stadsmarketing.

Een kaasmarkt scoorde in mijn onderzoek in ieder geval helemaal niet.

Niet origineel, niet uniek, stemt niet tot nadenken en je wordt er niet blij van. Zomaar enkele criteria om het marketingbeleid aan te toetsen. Gouda heeft zoveel meer waar je wel vol overtuiging toeristen mee kunt lokken. Op de eerste plaats de St. Jan natuurlijk. Net zoals de Notre Dame met stip de belangrijkste toeristische trekker van Parijs is: 13 miljoen bezoekers per jaar. Say cheese tegen onze eigen kathedraal.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl