Weekblad deGouda digitaal

Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Gouda met zilveren erespeld

Gouda – Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Gouda ontving Piet Streng op woensdag 6 oktober een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester, de heer mr. drs. P. Verhoeve was hierbij aanwezig.

De heer Streng heeft na 10 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Gouda en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Gouda liggen 7 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. De heer Streng is als consul opgevolgd door Dave Heemskerk.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 340 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

 

Foto’s Astrid de Haan

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl