Weekblad deGouda digitaal

Oostpolder in Schieland: stadspark of natuurgebied

Ayfer Sari opent vrijdagmiddag 29 januari om 16.30 uur in het Huis van de Stad de expositie over de Oostpolder in Schieland: ‘Een spannende polder’. De expositie is daar de hele maand februari te bezichtigen. Verder worden de resultaten van een studie naar de mogelijke toekomst van de polder gepresenteerd.

De Oostpolder in Schieland ligt ten westen van Gouda en ten noorden van de nieuwbouwwijk Westergouwe. Het is een waardevol gebied met veel natuur en cultuurhistorie, dat ook kansen biedt voor recreatie. Als er respectvol met de verschillende belangen wordt omgegaan, kan verdere ontwikkeling winst opleveren voor zowel de toekomstige inwoners van het nieuwe stadsdeel als voor de Gouwenaars uit de bestaande stad.

Resultaten studie toekomst Oostpolder in Schieland

Mevrouw Sari is manager van Hogeschool INHolland. Studenten van deze hogeschool hebben twee ontwikkelingsvarianten uitgewerkt voor de toekomst van de polder: als natuurgebied en als stadspark voor sport en recreatie. Zij komen met verassende en soms confronterende oplossingen. Op vrijdagmiddag 29 januari worden de resultaten van de studie in de raadszaal gepresenteerd en vervolgens aangeboden aan de wethouder voor ruimtelijke ordening, Rogier Tetteroo. Daarna wordt de tentoonstelling geopend. De opdracht tot deze studie is gegeven door het Gouds Watergilde, een werkgroep van de Historische Vereniging Die Goude.

Expositie in Huis van de Stad

De expositie is dagelijks tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad te bezichtigen. Elke woensdagmiddag in februari zijn er studenten van INHolland aanwezig om een toelichting te geven.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl