Weekblad deGouda digitaal

Open huis bij Hersenz in Gouda

Gouda – De Hersenz-behandellocatie in Gouda houdt op 23 augustus open huis. Bezoekers zijn welkom tussen 15.00 en 18.00 uur aan de Jac. P. Thijsselaan 47. Vooraf aanmelden is niet nodig. Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. In de regio Midden-Holland verzorgt de Gemiva-SVG Groep dit programma.

Tijdens het open huis zijn de behandelruimtes te zien en geeft het behandelteam voorlichting over en demonstraties van het behandelprogramma. Dit team bestaat uit ervaren specialisten. De fysieke behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel.

Verder na hersenletsel
Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of aandoening aan de hersenen kan leiden tot blijvend hersenletsel. Als gevolg hiervan ontstaan cognitieve klachten, psychische problemen, vermoeidheid of fysieke klachten. De behandeling van Hersenz richt zich op mensen in de chronische fase: zij zijn klaar met revalideren en willen hun leven weer oppakken, maar komen hierbij problemen tegen. Of ze willen beter leren omgaan met hun beperkingen en hun zelfredzaamheid, eigen regie en participatie vergroten. Hersenz ondersteunt hen door middel van een samenhangende, interdisciplinaire behandeling, die zich ook richt op naasten van de cliënt. De behandeling richt zich onder andere op:
• denken en doen;
• emoties en gedrag;
• energieverdeling;
• beweging;
• thuis (leefomgeving, systeem).

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor het open huis is niet nodig. Wie vragen heeft over Hersenz, kan contact opnemen via 088-205 24 00 of hersenz@gemiva-svg.nl.

Landelijke samenwerking
De Hersenz-behandeling is landelijk beschikbaar dankzij de samenwerking tussen twaalf zorgorganisaties, waaronder de Gemiva-SVG Groep. Gemiva biedt de behandeling ook in Leiden en Dordrecht voor de mensen die in de regio daaromheen wonen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl