Weekblad deGouda digitaal

Open huis in Kloosterveste, het verbouwde stadskantoor

Gouda – De omvorming van het voormalig stadskantoor aan de Agnietenstraat naar 53 sociale huurwoningen nadert haar einde. Donderdagmiddag 25 januari vanaf 15.00 uur mogen Gouwenaars een kijkje gaan nemen tijdens een open huis . 

‘s Morgens was er al een open huis voor genodigden. Bouwbedrijf Van Wijnen en Mozaïek Wonen zijn bij dit project de samenwerking aangegaan. Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen, opende het open huis en lichtte toe waarom de sociale huurappartementen van belang zijn voor Gouda. “Er is grote vraag naar woningen in Gouda. Wij wilden iets creëren wat een mooie toevoeging is voor de samenleving. Zo heb je naast de appartementen, hier ook een gezamenlijke ruimte. In deze ruimte willen wij de uiteenlopende bewoners een plek geven waar ze samen kunnen komen. Samen leuke activiteiten kunnen ondernemen.”

Kloosterveste
De nieuwe vestiging heeft ook een nieuwe naam gekregen: Kloosterveste. De nieuwe naam was al even bekend, maar werd nu onthuld door wethouder Rogier Tetteroo. “Wij wilden iets neerzetten dat betaalbaar is voor iedere portemonnee. Hier in de Kloosterveste is dat mogelijk. De woningen kosten  tussen de 350 en 680 euro per maand. Ook is elke woning weer anders, dus de bewoners hebben een eigen unieke plek. We zijn zeer trots op het resultaat en hopen dat de bewoners hier een mooie tijd mogen gaan beleven.”

Gasloze woningen
Over de duurzaamheid van de woningen is ook nagedacht. Zo zijn het allemaal gasloze woningen dankzij een goede isolatie. Ook zijn de huizen zo goed geïsoleerd dat er weinig geluid van buren te horen zal gaan zijn. De woningen zullen eind februari, begin maart klaar zijn voor de bewoners.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl