Weekblad deGouda digitaal

Open Monumenten Dag in Museum Gouda

Gouda – Op 8 september is het in Gouda weer Open Monumenten Dag. Museum Gouda is die dag voor een deel gratis geopend voor publiek. De fraaie Gasthuiskapel, met de 16e eeuwse altaarstukken, kan van 11.00 tot 17.00 uur gratis worden bezocht, via ingang Oosthaven 9. Voor de rest van het museum gelden de normale entreeprijzen.

Die dag worden er ook weer Prinsenconcerten georganiseerd in Gouda en omgeving. De Prinsenconcerten zijn onderdeel van het jaarlijkse Waterliniefestival. In Museum Gouda verzorgt Camerata Capelle een schitterend programma van klassieke muziek; een programma met werken van onder anderen Handel, Bach en Vivaldi, met onder anderen sopraan Christa Lips en hoboiste Marjola Uitendaal. Het concert is op 8 september om 15.00 uur in de Gasthuiskapel, entree Oosthaven 9.

Flitsrondleidingen

Ook worden er flitsrondleidingen gegeven in de Gasthuiskapel: verhalen over de Kapel en de eeuwenoude altaarschilderijen. De toegang is gratis voor de Gasthuiskapel (ingang Oosthaven 9, Gouda). Voor de rest van het museum gelden de normale entreeprijzen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
16-08-2018 15:58

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook