Weekblad deGouda digitaal

Open Monumentendag en Nationale Orgeldag 2019

Op zaterdag 14 september is het niet alleen Open Monumentendag, maar ook al voor de 18e keer Nationale Orgeldag. De twee themadagen vallen samen, omdat veel orgels in kerkelijke monumenten staan die met Open Monumen­ten­dag hun deuren voor het publiek geopend hebben. De deuren van de Adventskerk staan vanaf 10 uur uitnodigend open om binnen een kijkje te nemen en meer te weten te komen over de geschiedenis van de kerk. De deuren sluiten weer om half 5.

Het landelijke thema van deze dag is: “Plekken van Plezier’’. Het thema gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét plezier naar toe gaan of gingen. Dierentuin, theater, museum, sportclub, hotel of park: in Nederland zijn vele monumenten van ontspanning, vermaak, plezier en vrije tijd. Een voorbeeld van heel dichtbij: luisteren in de Adventskerk naar het prachtige Steinmeyer-orgel of er zelf op spelen.

Op deze dag wordt het carillon van de Adventskerk van 11.00 – 12.00 uur bespeeld door Marianna Marras.

Voor een uitstapje tussen door: in de Bonifaciuskerk  bespeelt Alexander Schippers het orgel om 13.15 uur. Muziek van J.S.Bach. Saint-Saëns, Vierne.

Altijd al een keer zelf willen spelen op het unieke Steinmeyer-orgel? Dat mag en kan op deze speciale dag van 14.00 – 15.00 uur. De kinderen mogen ook op het orgel spelen (15.15-15.45 uur). Het slotconcert begint om 16.00 – 16.30 uur. Het orgel wordt dan bespeeld door Simon Stelling, stadsorganist en vaste organist van de Adventskerk. Hij speelt passende muziek bij het thema, zoals een boswandeling (Händel), leuke stedentripjes (o.a. van Franz von Suppé: Wenen), naar de film (John Williams uit ‘Star Wars’).

Toegang is gratis.
De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl