Weekblad deGouda digitaal

Opening feest Oudewater 750 jaar

Oudewater 750 jaar Stad gaat van start. Vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober staat Oudewater in het teken van het openingsweekend, dat de aftrap vormt voor een jaar lang feest voor iedereen. Vrijdag 10 oktober om 11.00 uur worden op alle basisscholen in Oudewater en Hekendorp leskisten uitgereikt door figuren uit de rijke historie van het IJsselstadje. Het is de opmaat voor een jaar lang extra leerplezier in de klassen. Aan het begin van de middag gaan de kinderen – bijna 1.000 leerlingen bij elkaar – in een herrieoptocht richting de sportvelden van voetbalvereniging UNIO, waar ze samen levensgroot de cijfers 750 vormen. Hier wordt een luchtfoto van gemaakt, als blijvende herinnering aan Oudewater 750 jaar stad.

Nacht van de geschiedenis
Vrijdag 10 oktober om 18.30 uur gaat het programma verder op de Markt. Oudewater heeft een rijke historie en tijdens de inmiddels traditionele Nacht van de Geschiedenis nemen de Vrienden van Oudewater oude en jonge bezoekers mee in de geschiedenis. Op acht locaties in het centrum worden markante, leuke en indrukwekkende verhalen gebracht over de historie van Oudewater. Het evenement eindigt aan de Waardsedijk waar aansluitend de officiële opening van Oudewater 750 jaar stad plaatsvindt.

Vrijdag 10 oktober om 20.30 uur is de officiële opening van Oudewater 750 jaar stad. Tegenover het stadskantoor staat een groots openluchtpodium óp het water. Het water speelt dan ook een grote rol in de show, waarbij het publiek wordt meegenomen in de 750 jaar historie van de stad. Er is een officieel openingsmoment door burgemeester Pieter Verhoeve, veel muziek en theater, een vooruitblik op het jubileumjaar en een knallend slot.

Oude Ambachtenmarkt
Zaterdag 11 oktober tussen 10.00 uur en 17.00 uur gaat het centrum van Oudewater 750 jaar terug in de tijd. In de straten van de historische binnenstad vindt het publiek meer dan 150 Oude Ambachten en taferelen. Via verschillende stadspoorten kom je als bezoeker binnen en loop je langs de meest vreemde beroepen en taferelen uitgebeeld door de plaatselijke bevolking zoals een chirurgijn, een kwakzalver, een baker en bedelaars.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl