Weekblad deGouda digitaal

Opening Nederlandse Kampioenschappen Schaken

Gouda – Vandaag was de opening van de Nederlandse Kampioenschappen Schaken voor teams Basisonderwijs Algemeen in Gouda.  De opening werd verzorgd door wethouder sport Jan-Willem van Gelder en Nederland beste shaker Anish Giri

In de categorie Basisonderwijs Algemeen wordt met 40 viertallen van een school met kinderen tot en met groep 8 gespeeld; in totaal 160 deelnemers.
In deze categorie wordt al voor de 45e keer gespeeld om de titels. De KNSB zal samen met de Rotterdamse Schaakbond en SC Messmaker 1847 uit Gouda, de organisatie verzorgen.

De keuze voor de Rotterdamse Schaakbond is een logische gezien hun geweldige inzet voor het schoolschaken. Dit jaar is er zelfs een speciale stichting opgericht die de ambitie heeft uitgesproken om 80% van alle scholen in de gemeente Rotterdam aan het schaken te krijgen. Dat zijn meer dan 160 scholen. Dat idee wordt door de KNSB van harte ondersteund.
Ook de keuze voor Gouda is een logische gezien de staat van dienst van SC Messemaker. Deze club organiseert niet alleen heel veel jeugdschaakkampioenschappen voor de Rotterdamse Schaakbond, ze waren ook al eerder de locatie van de Nationale Pupillendag. Dit toernooi wordt gespeeld op de Goudse Waarden.

Vandaag werden er 6 rondes gespeeld waarna op 9 juni de resterende 5 rondes worden gespeeld. Op 9 juni vindt de prijsuitreiking plaats van beste schoolschaakteam van Nederland.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl