Weekblad deGouda digitaal

Opening nieuw Jeugdtheaterhuis in Gouda: kinderen en jongeren gratis toegang

Gouda – Bijna is het zover; de opening van het vernieuwde Jeugdtheaterhuis in Gouda. Op 1, 2 en 3 oktober viert het JTH de feestelijke opening, tegelijk met haar 30-jarig bestaan. Dubbel feest dus! En wie jarig is, trakteert: het Jeugdtheaterhuis biedt alle Goudse kinderen en jongeren van 7 tot 21 jaar een toegangskaartje aan voor zaterdag 2 of zondag 3 oktober.

Een compleet vernieuwd Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij
Waar het Jeugdtheaterhuis ooit is begonnen, is nu een plek gebouwd waar kinderen en jongeren (bijna) iedere dag bezig kunnen zijn met theater, muziek, literatuur, filosofie… bezig kunnen zijn met kunst! Diverse ruimtes in zijn omgebouwd tot creatieve plekken, zoals een inspiratielokaal met lees- en schrijfhoekjes en een boekenkast om in te verdwalen, maar ook een theatertje, bioscoopje en een filmstudio op zolder. Iedereen van 7 tot 21 jaar kan er naar hartenlust aan de slag, voor zichzelf of voor het hooggeëerd publiek. En op het moment dat het hén uitkomt! Naast dit nieuwe, doorlopende aanbod zijn er ook reeksen musical- en theaterlessen. Iedereen kan dus helemaal zijn of haar eigen programma samenstellen.

De opening: vrijdagavond 1 oktober
De officiële opening wordt vrijdag 1 oktober om 19.00 uur verricht door Frederik Zevenbergen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Thierry van Vugt, wethouder van de gemeente Gouda. Genodigden worden getrakteerd op verrassende voorproefjes, workshops en voorstellingen.

Cadeau: toegangskaartje voor zaterdag 2 of zondag 3 oktober
Nieuwsgierig geworden? Dat komt mooi uit. Alle Goudse kinderen en jongeren zijn uitgenodigd om tijdens het openingsweekend het nieuwe Jeugdtheaterhuis te komen ‘uitproberen’! Kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn welkom op zaterdag 2 oktober. Jongeren van 12 t/m 20 jaar (vanaf de brugklas) zijn welkom op zondag 3 oktober. Beide dagen hebben een tof activiteitenprogramma van 13.00-17.30 uur, vol toneel, musical, filosofie en schrijven, dans, filmpjes, voorstellingen en nog veel meer.

Alle informatie over het nieuwe Jeugdtheaterhuis is te vinden op www.jeugdtheaterhuisgouda.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl