Weekblad deGouda digitaal

Opening Psychiatrische Eerste Hulp voor acute opvang verwarde personen

Gouda – Hollands Midden, waaronder ook de gemeente Gouda valt, heeft sinds vorige week een Psychiatrische Eerste Hulp. Hier kunnen mensen met een acute hulpvraag terecht, zodat zij niet langer op een politiebureau belanden. Ze kunnen nu worden opgevangen op een locatie waar zij onderzocht en zonodig doorverwezen kunnen worden.

Deze spoedopvang is ingericht bij de locatie van GGZ Rivierduinen aan de Sandifortdreef, achter het Centraal Station van Leiden en schuin tegenover het LUMC. De Psychiatrische Eerste Hulp is 24/7 geopend. De Psychiatrische Eerste Hulp begint met een proefperiode waaraan alleen de regio Leiden en Duin & Bollenstreek deelneemt. De politie brengt in samenspraak met de meldkamer van GGZ Rivierduinen de personen naar de locatie. Vanaf begin september is de Psychiatrische Eerste Hulp operationeel voor de hele regio Hollands Midden.

Hulpvraag in kaart brengen
Het gaat om de opvang van jongeren en volwassenen die direct zorg en ondersteuning nodig hebben. Dat kan zijn vanwege ernstig verward gedrag thuis of ergens anders. Het zorgteam van GGZ Rivierduinen ontvangt de betrokkene en eventueel de familie gastvrij. Gedurende het maximaal zo’n 6 uur durende verblijf wordt de aard en de urgentie van de hulpvraag in kaart gebracht. Na de beoordeling wordt, indien nodig, de persoon aangemeld voor gepaste hulp. Hiervoor zijn samenwerkingsafspraken gemaakt met ketenpartners zoals verslavingszorg, maatschappelijke opvang en sociale teams.

Vervoer naar locatie
Hollands Midden strekt zich uit vanaf de kust bij Katwijk en Noordwijk tot en met de Krimpenerwaard aan de zuidzijde. In eerste instantie verzorgt de politie het vervoer naar de locatie. De organisatie van vervangend vervoer van en naar de locatie zal de komende maanden verder uitgewerkt worden. Naar verwachting is hier in september meer over bekend.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl